Musea in Praag: de top #5!

Een stad als Praag heeft veel te bieden voor toeristen. Naast een groot aanbod aan goedkope pubs zijn er ook tal van indrukwekkende musea te vinden.

De volgende 5 musea zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken als je in Praag verblijft.

Top 5 musea Praag

Het Nationaal Museum

Net als elk land heeft ook de Tsjechische hoofdstad het nationale museum. Dit is veruit het mooiste en meest indrukwekkende museum van het land.

In 1818 is het museum opgericht en later, in 1885, is er begonnen met de bouw van de huidige locatie. Daarna is het museum hier naartoe verhuisd.

Het museum is opgedeeld in verschillende thema’s en collecties met in totaal meer dan 14 miljoen(!) voorwerpen. Je bewonderd hier onder andere:

  • Munten
  • Archeologie
  • Etnografie
  • Prehistorische voorwerpen
  • Een theater

Dvorak Museum

Het Dvorak museum heeft iets speciaals: Het is onderdeel van het Nationaal museum en is de plek waar de beroemde Tsjechische componist Antonin Dvorak wordt herdacht.

In het museum ontdek je alles over deze man en zijn leven via foto’s, muziek en documenten.

Huis van de Zwarte Madonna

Het Huis van de Zwarte Madonna wordt ook wel het Tjechische Kubisme museum genoemd. Het gebouw is vormgegeven door de nationaal beroemde architect Josef Gocar. Het museum ligt in het hart van het Praagse centrum.

De naam ‘huis van de Zwarte Madonna’ stamt af van het barokke Mariabeeld op de hoek van de gevel.

Het museum huisvest een collectie met meubels, schilderijen en sculpturen. In het museum is ook een winkeltje en een klein cafeetje gevestigd.

Speelgoed museum

Het speelgoedmuseum van Praag is het op twee na grootste museum ter wereld over speelgoed. Ideaal als je de stad bezoekt met kinderen. Of wanneer je je eigen inner-child even los wilt laten 😉

Een primeur van dit museum is dat het een grote Barbie tentoonstelling heeft met onder andere de allereerste Barbie ooit uit 1959.

Juwelenmuseum

Neem je zonnebril maar mee naar dit museum want in het Juwelenmuseum vind je veel bling bling.

Het juwelenmuseum van Praag heeft een prachtige collectie aan juwelen bestaande uit diamanten, goud en parels.

Het museum heeft regelmatig een primeur: Je zult hier juwelen zien welke nog nooit eerder zijn tentoongesteld.